PointCarré


Het PointCarré concept

In 1995 kwam PointCarré tot stand uit een heel eenvoudig idee van oprichter Xavier Goebels: mode toegankelijk maken voor iedereen, door merkkledingwinkels in kleine en middelgrote steden te openen.

Met een netwerk van 28 winkels en een nieuwe e-shop, is PointCarré vandaag de Waalse marktleider in multi-merkenretail.

Naast onze winkels in eigen uitbating, hebben we sinds 2005 een franchisenetwerk opgericht met als doel de verdere groei en uitbouw van PointCarré in België en Frankrijk te verzekeren.

Ons streefdoel: Een unieke beleving

Bij PointCarré staat U in het centrum van alle aandacht.

Dankzij het advies van onze 200 mode-experts en een aanbod van meer dan 40 kwaliteitsmerken tegen de beste prijzen, vindt u gegarandeerd wat u zoekt voor de hele familie

Via de interactieve schermen in onze winkels en via onze e-shop kunt u 24/24 uur, waar en wanneer u dat wilt, van ons complete aanbod profiteren.

We doen er alles aan om u het shoppen aangenaam te maken: er is ruim parkeermogelijkheid, een speelhoek voor de jongsten en een lounge-hoek voor de wat ouderen.

Voor PointCarré zijn gastvrijheid en een glimlach van essentieel belang.

Een unieke beleving betekent ook inspireren.

Via onze sociale netwerken en nieuwsbrieven willen we een dagelijkse bron van inspiratie voor u zijn. Onze gepassioneerde medewerkers wijzen u de weg naar de nieuwste trends, de mooiste combinaties en de beste mode-tips.

Een duurzame onderneming

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en streven ernaar de sociale en ecologische dimensie van onze activiteit zo veel mogelijk met diens economische vereisten te verzoenen.

Die kwestie neemt een centrale plaats in ons overleg en in onze strategische keuzes in.

Zo is het hoofdkantoor van PointCarré in een koolstofneutraal gebouw gevestigd en voeren we systematische energie-audits door van onze winkels.

We maken gebruik van draagtassen in gerecycleerd papier en produceren herbruikbare draagtassen.

PointCarré is maatschappelijk betrokken en neemt actief deel aan acties voor goede doelen, zoals de inzameling van gebruikte jeans voor de vzw Spullenhulp en de inzameling van kleding voor het Rode Kruis, of voor plaatselijke weggeefwinkels.

We sluiten tevens partnerschappen met lokale artiesten voor, bijvoorbeeld, het design van onze draagtassen voor de feestdagen, enz.